Småfåglar

Efter att under flera års tid matat småfåglarna på vintern har jag lärt mig några namn. Jag har också sett vilka som är flitigast i frömatarna, vem som föredrar nötter och vilka som inte låter sig störas särskilt mycket. Talltita och Lappmes är inte bara flest till antal vid vår skogsnära fågelmatning, de är också helt orädda och jag tror inte det är mycket som rubbar deras matlust.

I helgen har jag lagt ner lite tid på att försök fånga de där snabbflaxande små varelserna. Alla kanske inte direkt några regelrätta fågelporträtt, men det finns det ju redan så många av.

 

Lappmes-TalgoxeLappmesLappmesLappmesDomherre

mars 9, 2015 - 8:02 f m

Cheryl Lindblad - Jag bor i Sundsvall – lite söder om stan i Bredsand. Havet ligger cirka 25 meter från mitt hus. Jag matar fåglarna hela vintern – går varje dag till en skogsdunge. Skatorna och kråkorna känner igen mig och faktiskt så tror jag att talgoxarna och sparvarna känner också igen mig. Det är en liten bit att gå och ofta så följer fåglarna mig tills vi kommer fram till skogen. Jag älskar naturen och alla varelser och växter som hör till. Känns så viktigt att hjälpa fåglarna genom vintern.

Tack för de fina bilderna.

Cheryl

mars 11, 2015 - 8:20 e m

Maria Klang - Tack för fin respons. Härligt med havet så nära, känns som väldigt långt bort och faktiskt lite spännande 🙂 för min del som bor i inlandet.

mars 13, 2015 - 7:08 e m

Nicke - Tjusiga fåglar och tjusiga foton, som vanligt 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

UA-46493695-1