Väntan på en trana

– Årets första trana har landat.

– Vid Hornborgarsjön.

– Meterologisk vår kan vara på väg. Det vet vi i slutet på denna vecka.

 

Som vanligt den här tiden på året så är det riktigt våldsamma skillnader i klimatet mellan norr och söder. Jag skulle vilja påstå att det är från och med nu till i maj någon gång som det faktiskt verkar skilja ljusår mellan landets olika delar. Trots att landets norra delar, till ytan, är den störta delen av landet, så är det tranans ankomst och tidiga vårtecken som får en mycket stor del av medias uppmärksamhet i avseende på väder.

Intressant!

 

…. men inte alls det enda.

Tranans ankomst lär dröja ett bra tag till, men under det meterdjupa täcket av snö ligger i alla fall perennerna i tryggt förvar fram till i maj när det är säkert för dem att börja växa.

 

 

Det är inte utan att jag ibland önskar att jag fick se tranan lite tidigare, men just nu så är det är med de meterhöga snödrivorna jag väljer att vara.

 

februari 17, 2014 - 10:25 e m

Sandra - Ja, det kan verkligen kännas knepigt- särskilt i år då vintern har varit så konstig. Men nu väntar jag på vårvintern. Jag hoppas att inte regnet spolar bort den. Fina bilder och reflexioner. Fina trädgårdsbilder oxå. Kram från Sandra i byn

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

UA-46493695-1